PROJECTE INDIS P-3

CORONES INDIES
Començam a recaptar molta informació sobre la vida dels indis nord-americans!
Hem descobert que s'engalanaven amb corones de plomes, collarets i bracelets... També decoraven el seu cos pintant-se la cara amb pigments naturals.

Nosaltres també ens hem volgut fer les nostres pròpies corones índies i la setmana passada les vam acabar! Les hem fet amb tires de pell, retalls de feltre, pedretes petites i plomes d'aus que hem anat duent a l'aula. Mirau que xules!!DIBUIXEM TIPIS
Aquests dies hem parlat dels Tipis, les cases que es construien els indis. Com que eren nòmades i canviaven sempre de lloc el seu campament, els tipis havien de ser fàcils de muntar i desmuntar. Els construien amb branques i pells de bisonts que deixaven assecar al sol. Després decoraven els tipis amb pintures d'animals, marques de les seves mans i figures geomètriques.

Nosaltres hem dibuixat els nostres particulars tipis. Mirau que xulos!!Heu vist el tótem de la nostra aula? Es tan xulo (o més) que els tótems que feien servir els indis en les seves cerimònies i rituals...!
Aquests dies hem descobert per a què serveixen les mesures. Volem fer un tipi i hem demanat ajuda a en Joan, el pare de na Carme, que és fuster. Ell ens va dir que el tipi faria un metre i mig d'alt! Hem comprovat, amb el metre, com d'alt serà el nostre tipi i ens hem adonat que per arribar a dalt de tot hem de pujar damunt una cadira!! També hem imaginat com serà de grossa la base. Com que volem que hi puguin entrar tres fillets/es, hem fet la prova a l'estora dibuixant la circumferència. Serà un tipi ben gros!!

Ja feia dies que esperàvem, amb molta il·lusió, que vingués en Joan (es papà de na Carme) i al final, va venir ahir. Carregat d'eines i pals de fusta...ens va venir a muntar el TIPI! Ens el va fer tal i com nosaltres haviem imaginat: amb pals de fusta, una tela molt grossa i prou àmpli com perquè hi puguin caber tres fillets. Tot i que encara no està acabat, no ens vam poder estar d'entar-hi... Quina emocio!! Quan estigui ben acabat del tot, farem una FESTA!!

Gràcies, Joan, per deixar-te contagiar per l'emoció dels infants!